Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.ddpu.edu.ua/ddpu/handle/123456789/172
Название: Методичні вказівки до практичних занять з курсу "Математична логіка та теорія алгоритмів. Розділ "Математична логіка""
Другие названия: для спец. 014 "Середня освіта (Математика)"
Авторы: Кайдан, Н. В.
Пащенко, З. Д.
Ключевые слова: математична логіка
теорія алгоритмів
алгебра висловлень
таблиці істинності
числення висловлень
логіка предикатів
Дата публикации: 2019
Краткий осмотр (реферат): Даний навчальний посібник розроблено для практичних занять з математичної логіки. Він охоплює теми: алгебра висловлень, числення висловлень та логіка предикатів. Кожен параграф відповідає одному практичному заняттю і має наступну структуру: тема заняття, мета заняття, необхідні теоретичні відомості, приклади розв’язування задач, вправи для аудиторної роботи та задачі для самостійної. Рекомендовано для студентів фізико-математичних факультетів педагогічних університетів.
Описание: Математична логіка займає одне з найважливіших місць у сучасній математичній науці. Вона знайшла таке широке застосування в різноманітніших галузях наукових досліджень, якого ніколи не знала традиційна формальна логіка. Математична логіка та теорія алгоритмів з великим успіхом використовуються в теорії релейно-контактних схем і в теорії автоматів, тобто в кібернетиці, в лінгвістиці, в економічних дослідженнях, у фізіології мозку і психології тощо. Математична логіка дуже важлива для вчителів математики. Вона дає можливість краще зрозуміти структурно-логічну схему шкільного курсу математики, глибше вникнути в суть поняття доведення, з’ясувати зміст поняття логічного слідування, встановити зв’язки між різного роду теоремами тощо.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://hdl.handle.net/123456789/172
Располагается в коллекциях:Навчальні видання

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Методичні вказівки Математична логіка.pdf16,54 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.