Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.ddpu.edu.ua/ddpu/handle/123456789/85
Название: Методичні аспекти роботи над зразками жанру мініатюри у класі фортепіано
Другие названия: метод. рек.
Авторы: Грищенко, Т. А.
Ключевые слова: фортепіано
методика викладання
методичні посібники
інструментальні мініатюри
фортепіанна мініатюра
музична педагогіка
музиканти-педагоги
Дата публикации: 2018
Издательство: Маторін Б. І.
Краткий осмотр (реферат): Методична розробка укладена відповідно до програми навчальної дисципліни «Основний музичний інструмент (фортепіано)». Метою розробки є представлення методів ознайомлення студентів-початківців із зразками різнопланових інструментальних мініатюр у класі фортепіано. Список рекомендованих джерел, нотний ілюстративний матеріал допоможуть у роботі студентам, викладачам вищих навчальних закладів мистецького та музично-педагогічного профілю, вчителям-практикам ДМШ та ДШМ.
Описание: Одним із засадничих принципів сучасної мистецької педагогіки виступає виховання музикантів-початківців на основі різножанрового художньо-цінного репертуар, який виконує дидактичні, виховні і розвивальні функції. Отже, актуалізується завдання широкого використання у навчально-виконавському репертуарі зразків різнопланової фортепіанної мініатюри представників різних композиторських шкіл, композиторів XX – XXI ст. З цією метою у представленій методичній розробці розглянуто питання методико-виконавського аналізу різнопланових фортепіанних мініатюр українських композиторів, репрезентовано окремі мініатюри із маловідомих широкому педагогічному загалу програмних фортепіанних циклів мініатюр «Маріонетки» С. Борткевича, «Фортепіанні твори для молоді» Н. Нижанківського та «Волинські акварелі» М. Вериківського, які є цінним навчально-виховним та розвивальним репертуаром у класі фортепіано. Ці яскраво характерні п’єси доцільно використати як навчальний репертуар на практичних заняттях з методики музичного виховання, у процесі підготовки та проведення педагогічної практики.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://hdl.handle.net/123456789/85
Располагается в коллекциях:Навчальні видання

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Методичні аспекти роботи над зразками жанку мініатюри.pdf703,95 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.