Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.ddpu.edu.ua/ddpu/handle/123456789/168
Название: Краєзнавці Донеччини
Другие названия: біобібліографічний довідник
Авторы: Романько, В. І.
Ключевые слова: краєзнавці
Дата публикации: 2015
Издательство: Вид-во Б. І. Маторіна
Краткий осмотр (реферат): У довіднику в алфавітному порядку подаються творчі біографії та основна бібліографія сучасних краєзнавців Донецької області, дійсних членів Національної спілки краєзнавців України станом на 20 грудня 2014 року. Довідник упорядковано з матеріалів, наданих щодо своїх членів головами первинних міських та міськрайонних організацій Донецької регіональної організації НСКУ, а також окремими краєзнавцями в індивідуальному порядку. В окремому розділі наводяться дані про основні відзнаки краєзнавчого характеру, які мають члени Донецької обласної організації НСКУ. Це друге, доповнене й уточнене видання довідника «Краєзнавці Донеччини». Перше вийшло в 2004 році (укладач В.І.Романько) з передмовою голови Всеукраїнської спілки краєзнавців (таку назву мала на той час організація) академіка П.Т.Тронька, яку ми подаємо у цьому виданні.
Описание: Українське краєзнавство, пройшовши нелегкий шлях розвитку, зайняло в сучасному суспільно-політичному житті пріоритетні позиції з духовного вдосконалення, збереження багатовікових культурних традицій, відновлення історичної пам’яті народу, формування національно-свідомих громадян незалежної суверенної держави. У роки незалежності України спостерігається активний потяг до краєзнавчих досліджень. Свідченням цього є Указ Президента України від 23 січня 2001 року „Про заходи щодо підтримки краєзнавчого руху в Україні”. Кабінет Міністрів України в зв’язку з Указом прийняв постанову від 10 червня 2002 року „Про затвердження Програми розвитку краєзнавства на період до 2010 року”. Важливу роль у її реалізації має відігравати Всеукраїнська спілка краєзнавців, в чому вбачається визнання її ваги і авторитету, а також того факту, що вона є спадкоємцем і правонаступником всеукраїнських краєзнавчих інституцій ХХ століття. Невід’ємною складовою Всеукраїнської спілки краєзнавців є чисельна армія дослідників та пропагандистів історії Донецької області. Вони стали справжніми подвижниками історико-культурної спадщини свого регіону, багатого на історію, на славні імена людей праці. Автор-упорядник провів велику пошукову та редакторську роботу з тим, щоб даний довідник побачив світ. Це своєчасне та потрібне видання. Сьогоднішнє та наступні покоління повинні знати тих людей, хто зберігає історичну пам’ять про минуле своєї землі, не дає порватися ниточці, яка поєднує сьогодення з нашою багатою минувшиною. Добре ім’я безкорисливого дослідника малої батьківщини повинно бути оточене належною увагою і звучати гордо.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://hdl.handle.net/123456789/168
Располагается в коллекциях:Наукові документи

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Краєзнавці Донеччини біобібліографічний довідник,2015.pdf4,39 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.