Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.ddpu.edu.ua/ddpu/handle/123456789/174
Назва: Використання показника температури займання для експрес-оцінки марочної належності вугілля
Інші назви: монографія
Автори: Ніколайчук, Ю. В.
Мірошниченко, Д. В.
Шульга, І. В.
Ключові слова: вугілля кам'яне
якість вугілля
експрес-методи
методологія дослідження
вугільні суміші
швидкість нагріву
ступінь окиснення
температури займання
практичне використання
Дата публікації: 2020
Видавництво: Вид-во Б.І. Маторіна
Короткий огляд (реферат): У монографії наведено результати виконаних комплексних досліджень, в яких теоретично обґрунтована та експериментально підтверджена можливість та необхідність використання показника температури займання для експрес-оцінки марочної належності вугілля, що надходить на коксування. Це дозволяє оперативно приймати обґрунтовані рішення щодо раціонального використання вугілля на енергетичних, коксохімічних та металургійних підприємствах. Для фахівців енергетичного, коксохімічного та металургійного виробництва, керуючих компаній, проектних і науково-дослідних організацій, а також викладачів, аспірантів, студентів за напрямками підготовки «Теплоенергетика», «Хімічні технології та інженерія», «Металургія».
Опис: Закономірне та безперервне включення України до світового розподілу праці призводить до збільшення в шихтах коксохімічних підприємств України частки імпортного вугілля. Через це частка українського вугілля протягом останніх років безперервно знижується, і в 2019 році склала ~25 %, відповідно імпортна складова сировинної бази коксування зросла до ~75 %. Необхідно зазначити, що постачання закордонного вугілля внаслідок значної відстані транспортування є досить тривалими (декілька місяців), включаючи довге перевезення водним або залізничним транспортом, зберігання на місці видобутку, у портах, перевалочних станціях тощо. У результаті багатьох вантажних операцій вугілля може змішуватися з іншими марками, тим самим погіршуючи свою технологічну цінність. Використання таких сумішей негативно позначається на якості отриманого доменного коксу, призводячи до підвищення його витрати в доменному процесі. Виходячи з викладеного, виникла потреба в розробці експрес-методу оцінки марочної належності вугілля, що надходить на коксохімічні підприємства України або зберігається на перевалочних пунктах для його подальшого перевезення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ddpu.edu.ua:8083/xmlui/handle/123456789/174
ISBN: 978-617-7780-23-5
Розташовується у зібраннях:Наукові документи

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Використання показника температури займання.pdf4,67 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.