Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.ddpu.edu.ua/ddpu/handle/123456789/258
Title: Формування загальнолюдських цінностей у студентської молоді в контексті фізичного виховання і здорового способу життя
Other Titles: кол. монографія
Authors: Вертель, О. В.
Лисецька, О. Я.
Осіпцов, А. В.
Павленко, Є. А.
Пристинський, В. М.
Пристиниська, Т. М.
Путягіна, Г. М.
Солодка, А. К.
Таможанська, Г. В.
Фролова, О. О.
Циалковська, А. І.
Keywords: філософія здоров'я людини
загальнолюдські цінності
державна політика
фізична культура та спорт
студентська молодь
фізичне виховання
фізкультурно-оздоровчі технології
фізичний стан
фітнес-технології
фізичні якості
рухові якості
швидкісно-силові здібності
ігрові види спорту
спортивні ігри
рухливі ігри
Issue Date: 2016
Publisher: ТОВ "ППНС"
Abstract: У монографії розглядається сучасні проблеми фізичного виховання та формування загальнолюдських цінностей у студентської молоді. Представлено теоретико-методологічний аналіз проблеми; проективну модель розробки й функціонування організаційно -педагогічних умов, а також інтерактивних технологій формування ціннісних орієнтацій; обґрунтовано використання засобів фізичного виховання як ефективного засобу формування гармонійно розвиненої особистості сучасного фахівця. Монографію адресовано викладачам вищих навчальних закладів, аспірантам, магістрантам, молодим науковцям і студентам, які займаються означеною проблемою дослідження.
Description: Однією з актуальних проблем сучасної теорії та методики виховання, теорії і методики фізичного виховання залишається розробка ефективних організаційно-педагогічних умов формування особистості, яка б гармонійно поєднувала в собі духовне багатство, моральну чистоту і фізичку досконалість. Науково-технічний прогрес змінює суспільство в технологічному відношенні, що призводить зростання вимог до професійної працездатності, компетентності, духовно-моральної, функціональної і фізичної досконалості людини. Для ефективного функціонування суспільства потрібний кваліфікований робітник, який не тільки досконало володіє певним фахом, а має високорозвинену сферу ціннісних орієнтацій, які забезпечували б уміння керувати станом своєї фізичної підготовленості, психосоматичним здоров’ям. В умовах культурного й економічного відродження України, утвердження нових форм й установлення ринкових відносин, розвитку духовно-моральних і культурних цінностей у формуванні національної самосвідомості, гуманізації педагогічного процесу, полікультурного виховання суспільство відчує гостру потребу в компетентних, конкурентоспроможних, професійно мобільних робітниках, які здатні до неперервної професійної освіти, мають високий рівень загальнолюдської і фахової культури, психосоматичного здоров’яспроможні творчо вирішувати суспільно-особистісні проблеми. Слід зазначити, що фізична культура і спорт, професійно спрямоване фізичне виховання молоді є потужними системами інтенсивного формування, оперативної педагогічної корекції і вдосконалення особистості майбутніх спеціалістів.
URI: http://ddpu.edu.ua:8083/ddpu/handle/123456789/258
ISBN: 978-617-7413-17-1
Appears in Collections:Наукові документи



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.