Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.ddpu.edu.ua/ddpu/handle/123456789/87
Назва: Програмні цикли для дітей у класі фортепіано
Інші назви: навч.-метод. посіб.
Автори: Грищенко, Т. А.
Ключові слова: фортепіано
методика викладання
методичні посібники
музичні інструменти
фортепіанні мініатюри
фортепіанні твори
музиканти-педагоги
музична педагогіка
Дата публікації: 2018
Видавництво: Маторін Б. І.
Короткий огляд (реферат): Навчально-методичний посібник укладено для студентів педагогічних спеціальностей відповідно до програми навчальної дисципліни «Музичний інструмент» (фортепіано) для підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр». Подано коротку музикознавчу інформацію про розвиток жанру циклу мініатюр в європейській та українській музичній культурі. Методичні аспекти роботи в класі фортепіано представлені на прикладі включених до посібника фортепіанних програмних циклів для дітей українських композиторів кінця XIX – I половини XX ст. Запропоновано апробовані рекомендації щодо виконання окремих мініатюр та циклів у цілому, короткі відомості про творчість композиторів, перелік основної літератури. Музикознавчий, методичний та нотний матеріал збагатить виконавський репертуар у класі фортепіано, педагогічний репертуар на заняттях з методики музичного виховання, у перебігу педагогічної практики. Для студентів, викладачів навчальних закладів педагогічного та мистецького профілю, вчителів-практиків загальноосвітніх шкіл, спеціальних мистецьких закладів різних рівнів акредитації.
Опис: Навчально-методичний посібник «Програмні цикли для дітей у класі фортепіано» укладено з метою ознайомлення студентів, майбутніх педагогів-музикантів, із історією розвитку жанру циклу мініатюр в європейській та вітчизняній музичній культурі, із методичними аспектами опанування зразків циклічних форм на прикладі програмних циклів для дітей українських композиторів кінця XIX – XX століть, які представляють різні композиторські стилі, різні типи циклів мініатюр, адресовані дітям різновікових груп.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/87
Розташовується у зібраннях:Навчальні видання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Грищенко Т. А. Програмні цикли для дітей у класі фортепіано.pdf4,55 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.