Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.ddpu.edu.ua/ddpu/handle/123456789/117
Название: Методичні вказівки до організації занять з соціально-побутового орієнтування
Другие названия: розділ "Культура поведінки"
Авторы: Гіренко, Н. А.
Ключевые слова: допоміжна школа
діти з вадами
соціально-побутове орієнтування
соціальна адаптація
культура поведінки
практичні заняття
підлітки
Дата публикации: 2014
Издательство: [б. в.]
Краткий осмотр (реферат): Методичні вказівки укладено на основі розділу «Культура поведінки» навчальної програми з «Соціально-побутового орієнтування» (2009 р.) для допоміжних шкіл. В посібнику розкривається зміст навчального матеріалу з даного розділу з 5 по 10 класи: виділені теми уроків, практичні роботи учнів, основні вимоги до знань і вмінь учнів, а також теоретичні матеріали, що допоможуть вчителю при підготовці до занять з окремих тем курсу.
Описание: Проблема розвитку особистості підлітка, формування його морально-естетичної сфери є одним з центральних завдань педагогічної науки. Зусилля педагогів в сучасних умовах спрямовані на пошук результативних технологій, що дозволяють випускнику школи засвоїти суму знань та навичок морально стійкої та зрілої людини, яка спроможна адаптуватися у соціумі. В значній мірі проблема соціалізації та подальшої адаптації особистості відноситься до категорії школярів, що мають вади психофізичного розвитку. Наявність розумової відсталості у даної категорії учнів, значно утруднює вирішення завданнь забезпечення соціально-нормативної поведінки, підвищує вірогідність соціальних відхилень в індивідуальній поведінці особистості. Предмет соціально-побутове орієнтування у сучасній допоміжній школі розглядається як інтегрований курс, що охоплює різні розділи: особиста гігієна, житло, транспорт, торгівля, сім’я тощо. Під час його вивчення у учнів не тільки розвиваються цілісні знання про основи життєдіяльності людини, удосконалюються життєво необхідні в майбутньому уміння та навички користуватися ними у повсякденному житті, а й формуються морально-етичні норми поведінки у суспільстві.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://hdl.handle.net/123456789/117
Располагается в коллекциях:Навчальні видання

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Метод.вказівки до орг. зан. з соц.-побут. орієнт.(культ.повед.),2014.pdf446,12 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.