Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.ddpu.edu.ua/ddpu/handle/123456789/260
Название: Взаємодія духовного і фізичного виховання у формуванні гармонійно розвиненої особистості
Другие названия: наук.-практ. on-line-конференція з нагоди 75-річчя Донбас. держ. пед. ун-ту
Авторы: Пристинський, В. М.
Ключевые слова: фізичне виховання
особистість
конференції
Дата публикации: 2014
Краткий осмотр (реферат): Світові тенденції глобалізації суспільноекономічних процесів значною мірою впливають на педагогічне осмислення проблеми духовного становлення Дитини – Людини – Особистості. Духовність є неповторною сутністю людини, яка вбирає в себе багатовіковий моральний, культурно-естетичний та науковий досвід люд- ства, його уявлення про цінності життя, цінності здоров’я, внутрішній світ особистості. У ситуації відчуження особистості від духовних цінностей, яка пов’язана з ентропійним зростанням інфор- маційного потоку, поширенням індустрії фор- мування кліше масової свідомості з її готовими образами, оцінками та смаками виникає духовно- світоглядна небезпека для молодого покоління. Ця небезпека ставить під загрозу гармонію вза- ємодії Людини і Світу, призводить до нігілізму, конформізму, пасивності, агресивності, деваль- вації цінностей, зневаги до морально-естетичних і духовно-тілесних ідеалів людини.Подібні загрози й небезпеки ще яскравіше висвітлюють важливість для нашого суспільства духовних джерел існування людини, полікуль- турної спадщини, народних ідеалів тіловихован- ня. Для пошуку шляхів реалізації цієї актуаль- ної проблеми 26 березня ц. р. у Слов’янську Донецької області відбулася науково-практична on-line-конференція (www.fvisslav.url.ph) «Вза- ємодія духовного і фізичного виховання у фор- муванні гармонійно розвиненої особистості», яку було присвячено 75-річчю Донбаського держав- ного педагогічного університету.
Описание: висновки та перспективи подальших досліджень у напрямі організації наукового пошуку в розв’язанні проблеми взаємодії духовного і фі- зичного виховання молоді полягають насампе- ред у розумінні стратегії формування здоров’я як ціннісно-духовної основи культури людини, яка має орієнтуватися, зважаючи на соціокультурну ситуацію в суспільстві, на освітньо-виховне середо- вище навчального закладу; у розробці, науковому обґрунтуванні впливу інтерактивних технологій на формування культури здоров’я молоді, впрова- дженні цих технологій у навчально-виховний процес та у системному підході до розробки орган і зацій но-педагогічних умов реалізації інтерактивних технологій формування психосоматичного здоров’я, індивідуальної концепції здоров’я, культури здоров’я як духовно-соматичної і суспільно-соціальної цінності (розвиток образно-концептуального мислення і мотивації, формування ендогенної єдності цінності здоров’я особистості з морально-духовними і життєво-смисловими цінностями).
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://ddpu.edu.ua:8083/ddpu/handle/123456789/260
Располагается в коллекциях:Наукові публікації

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ж.Фізичне виховання в рідній школі,4,2014 р..pdf440,85 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.