Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.ddpu.edu.ua/ddpu/handle/123456789/280
Назва: Cенсибилизированные фотохимические реакции триптофана с алифатическими аминокислотами
Інші назви: Sensibilized photochemical reactions of tryptophane with aliphatic amino acids
Автори: Костиков, А.П.
Ключові слова: фотофизика
фотохимия
триптофан
аминокислоты
пептиды
Дата публікації: 2018
Видавництво: Донбаський державний педагогічний університет
Серія/номер: Збірник наукових праць фізико-математичного факультету ДДПУ, Випуск 8;71-78
Короткий огляд (реферат): Исследованы фотохимические продукты, образующиеся в водном растворе триптофана с алифатическими аминокислотами при 77К. Показано, что вклад радикалов триптофана в спектры при больших концентрациях аминокислот отсутствует. Это объясняется сенсибилизированным характером фотореакций, при котором энергия возбуждения триптофана расходуется на диссоциацию молекул окружения без предварительной фотоионизации хромофора. Обсуждается механизм таких фотореакций
Опис: Photochemical products formed in an aqueous solution of tryptophan with aliphatic amino acids at 77K were studied. It is shown that the contribution of tryptophan radicals to the spectra at high concentrations of amino acids is absent. This is explained by the sensitized nature of photoreactions, in which the excitation energy of tryptophan is consumed by the dissociation of surrounding molecules without preliminary photoionization of the chromophore. The mechanism of such photoreactions is discussed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ddpu.edu.ua:8083/ddpu/handle/123456789/280
ISSN: 2413-2667
Розташовується у зібраннях:Збірник наукових праць фізико-математичного факультету ДДПУ, Випуск 8

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
pp_071-078.pdf673,94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.