Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.ddpu.edu.ua/ddpu/handle/123456789/837
Title: Методичні рекомендації до самостійної роботи з навчальної дисципліни «Порівняльна типологія англійської та української мов»
Other Titles: для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 035 Філологія
Authors: Піскунов, О. В.
Keywords: англійська мова
українська мова
порівняльна типологія
Issue Date: 2023
Publisher: Слов'янськ
Abstract: Типологія як особливий розділ науки характерна для всіх галузей знання, тому що таксономічний опис, класифікація і порівняння різнорідних за своїм складом об‟єктів застосовується як в гуманітарних, так і в негуманітарних науках. Лінгвістична типологія займається класифікацією основних суттєвих характеристик, наявних в різних мовах світу. При цьому досліджуються не одиничні випадки подібностей та відмінностей у структурі мов, а тільки такі, які мають загальний характер і охоплюють широке коло однорідних ознак. Відомо, що загальні структурні ознаки виявляються навіть у генетично неспоріднених мовах, що не мали історичних контактів.
Description: Піскунов О. В. Методичні рекомендації до самостійної роботи з навчальної дисципліни «Порівняльна типологія англійської та української мов»: для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спец. 035 Філологія. Слов‟янськ: ДДПУ, 2023. 152 с.
URI: http://dspace.ddpu.edu.ua/ddpu/handle/123456789/837
Appears in Collections:Навчальні видання



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.