Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.ddpu.edu.ua/ddpu/handle/123456789/66
Название: Філософія освіти і науки
Другие названия: навч. посіб.
Авторы: Алексейчук, І. С.
Загороднюк, В. П.
Мозговий, Л. І.
Абизова, Л. В.
Ємельяненко, Г. Д.
Дубініна, В. О.
Ключевые слова: філософія науки
філософія освіти
освітньо-педагогічний дискурс
освітні парадигми
класична філософія
некласична філософія
Сковорода Г. С.
соціокультурні контексти освіти
інституціалізація
людина
особистість
гендерна соціалізація
буття
пізнання
сцієнтизм
антисцієнтизм
екстерналізм
інтерналізм
кумулятивізм
плюралізм
нормативізм
дескриптивізм
істина
сенс
Дата публикации: 2019
Издательство: [б. в.]
Краткий осмотр (реферат): Навчальний посібник створено на основі досвіду викладання дисципліни «Філософія освіти і науки» у ДВНЗ«Донбаський державний педагогічний університет». Матеріал репрезентовано згідно з кредитно- трансферною системою оцінювання знань магістрів: І розділ «Філософія освіти» (6 тем) та ІІ розділ «Філософія науки» (6 тем). Висвітлюються вихідні поняття і проблеми філософії освіти, філософії науки, методології наукового пізнання. Посібник адресовано магістрантам, аспірантам, викладачам філософських дисциплін, всіх, хто цікавиться вивченням філософії освіти і науки.
Описание: Актуальність даного навчального посібника визначається особливостями сучасної епохи і відповідними трансформаціями в філософії та педагогіці, які вже не можуть бути осмислені на основі попередніх теоретико-методологічних уявлень. Переосмислення статусу раціонального пізнання в системі пізнавальної діяльності людини, що відбувається у зв'язку з розвитком інформаційної революції і кризою класичної концепції раціональності спільно з проявом небезпеки гіпертрофованої експансії інструментального розуму, продукує нові вимоги до навчання і засобів пізнавальної діяльності, одночасно стимулюючи парадигмальне оновлення освіти. Необхідною теоретико-методологічною умовою і засобом такого оновлення є філософсько-освітня рефлексія раціонального пізнання, що передбачає уточнення його змісту, структури і закономірностей, осмислення репрезентації знання в освітньому просторі.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://hdl.handle.net/123456789/66
ISBN: 978-966-2762-92-1
Располагается в коллекциях:Навчальні видання

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Філософія освіти і науки.pdf6,08 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.