Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.ddpu.edu.ua/ddpu/handle/123456789/745
Название: | Ділення з остачею в кільці гаусових чисел |
Другие названия: | Division with the remainder in the ring of Gaussian numbers |
Авторы: | Пащенко, З.Д. Одінцова, Є.П. |
Ключевые слова: | гаусові числа кратні числа ціла та дробова частина ділення з остачею |
Дата публикации: | 2022 |
Издательство: | Донбаський державний педагогічний університет |
Серия/номер: | Збірник наукових праць фізико-математичного факультету ДДПУ, Випуск 12;23-32 |
Краткий осмотр (реферат): | В статті розглядаються питання, пов’язані з цілими гаусовими числами. Зроблено аналіз визначення цілої та дробової частин комплексного числа з метою досягнення однозначності результату. Представлено два алгоритми ділення з остачею в кільці гаусових чисел, які дають однозначний результат з остачею, мінімальною за нормою: на основі визначення цілої та дробової частин комплексного числа, та на основі використання структури кратних чисел. |
Описание: | The article deals with issues related to Gaussian integers. An analysis was made of the definition of the integer and fractional parts of a complex number in order to achieve a unique result. Two algorithms for division with a remainder in the ring of Gaussian numbers are presented that give a single-valued result with a remainder that is minimal in norm: based on the determination of the integer and fractional parts of a complex number, and based on the use of the structure of multiples. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://dspace.ddpu.edu.ua/ddpu/handle/123456789/745 |
ISBN: | 978-966-1554-82-4 |
ISSN: | 2413-2667 |
Располагается в коллекциях: | Збірник наукових праць фізико-математичного факультету ДДПУ, Випуск 12 |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
pp023-032.pdf | 446,49 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.